Akupunktura kot priprava na rojstvoAkupunktura se je na zahodu uveljavila zaradi svoje učinkovitosti in predvsem zato, ker lahko deluje v akutnih primerih (enako mnenje ima tudi sodobna Kitajska).
Akupunktura s pomočjo nameščanja posebnih kot las tankih akupunkturnih iglic na akupunkturne točke sprošča pretok vitalne energije skozi človekov organizem. Akupunkturne točke se nahajajo na meridijanih, ki potekajo skozi naše telo in so povezani z določenimi telesnimi organi. Na enakih principih razumevanja delovanja človekovega organizma delujeta tudi indijska tradicionalna medicina – ayurveda in refleksoterapija.

Ker je akupunktura učinkovita tudi brez natančne diagnoze, se jena zahodu lažje integrirala  kot dodatek k sodobni medicini. Akupunktura s pomočjo stimuliranja energetskih točk v telesu vzpostavlja ponovno homeostazo (ravnovesje). V primeru, da bi se iglice zabodle v ‘napačno’ točko za posamezno osebo, to ne povzroči nikakršne zdravstvene škode, temveč le zmanjšan pozitivni učinek.

Ste vedeli?

Dr. Saša Trampuž že vrsto let izvaja tudi akupunkturno pripravo na porod. Več o tem si lahko preberete na strani Akupunktura v nosečnosti.

Naročite se na akupunkturno terapijo