Večino odgovorov na vprašanja v zvezi z akupunkturo za nosečnice najdete na strani Akupunktura v nosečnosti. Spodaj dodajamo odgovore na še nekaj vprašanj, ki smo jih dobili od naših pacientk. V kolikor imate vprašanje, na katerega ne najdete odgovora na naši spletni strani, vas prijazno vabimo, da nas kontaktirate.

Oglejte si stran Akupunktura v nosečnosti

Vprašanja pacientk

Akupunkturno pripravo na porod izvaja Saša Trampuž doktor medicine, specialist ginekologije in porodništva.
Akupunkturna priprava na porod se izvaja že v večini evropskih držav. V primeru, ko jo izvaja strokovnjak/-inja nima nobenih škodljivih učinkov na otroka. Za enkrat ni podatkov, da bi akupunkturna priprava na porod škodovala otroku ali nosečnici.
Akupunkturna priprava na porod praviloma nima nobenih stranskih učinkov. Nosečnice poročajo o rdečini in bolečini na mestu vboda, ki hitro izgine. Možna je zaznava utrujenosti med akupunkturnim tretmajem, ki pa jo nato zamenja občutek poživitve.
Akupunkturna priprava na porod se priporoča samo nosečnicam brez komplikacij.
Akupunkturne iglice se namestijo na roke in noge, lahko tudi v predelu križa, zato je navadno potrebno sleči hlače oziroma krilo. Po namestitvi iglic se lahko pokrijete in tako počivate.
Akupunkturna priprava na porod je namenjena čim bolj ugodnemu poteku poroda, vendar tega zaradi številnih dodatnih dejavnikov ne more zagotavljati.
Imate še kakšno vprašanje? Kontaktirajte nas.
Naročite se na akupunkturno terapijo

Izkušnje pacientk

Gospod Trampuž, s ponosom vam sporočam, da sem danes ponoči rodila dečka Martina. S takšno hitrostjo in brez kakršnih koli komplikacij, da mi je kar malo nerodno. Še enkrat hvala za iglice in prijaznost.
Manca
Pozdravljeni doktor Trampuž! Sporočam vam veselo novico, da se je danes ponoči rodila Eva. Porod je bil hiter, prvi popadek ob 23.30, v porodnišnico sem prišla 1.30, odprta 9 cm, ob 2.30 sem rodila. Popadki so bili močnejši in intenzivnejši kot pri prvem porodu. Obe sva zdravi in ok. Tako, da vam bom še vedno “delala reklamo” za akupunkturo :). Hkrati se vam tudi najlepše zahvaljujem za vse.
Petra
Pozdravljeni! Sporočam vam, da sem ponoči ob 1.15 rodila korenjaka Oskarja v Kranjski porodnišnici. Ob 21.15 mi je odtekla voda, od 23.30 do 1.15 v porodni sobi. Popadke sem imela sicer cel dan na 5-10 min min, ampak nič pretiranega. Čudovita ekipa in lepa izkušnja ne glede na odtečeno vodo – brez umetnih popadkov ali kakšnih protibolečinskih zdravil. Vaša statistika je krasna. Hvala vam za vse! Z veseljem vas bom priporočila vsaki nosečnici! Lep dan, Anka.
Anka
Spoštovani dr. Trampuž! Sporočam vam, da sem v ponedeljek rodila zdravega fantka, težkega 3290 g in velikega 52 cm, obseg glave 36 cm. Porod je potekal brez komplikacij in razmeroma hitro. Na koncu sem dobila 3 šive in tudi okrevanje poteka brez težav. Definitivno se ponovno vidiva na akupunkturi v naslednji nosečnosti. Hvala za vse! Lep pozdrav!
Pozdravljeni dr. Trampuž,
Iskreno se v moram zahvaliti za pomoč pri rojstvu hčerke Nike, ki se je rodila 6. marca ob 12.32 uri. Želela sem imeti čim bolj naraven porod v vodi brez dodatnih spodbujevalcev popadkov in zdravil za lajšanje bolečin. Ker so me pripovedi, da porod zelo boli, zelo prestrašile, sem iskala naravno pomoč za lažji porod in prijateljica mi je svetovala akupunkturo. Ker je ona iz drugega konca Slovenije, sem iskala center za izvajanje akupunkture v bližini Ljubljane in naletela na vašo spletno stran, ki me je prijetno presenetila. Po obisku pri vas sem vedela, da sem se prav odločila in vaša prijaznost in strokovnost sta še okrepili to spoznanje. Ljudje pravijo, da ženska rodi v istem terminu kot njene sorodnice in da porod traja enako dolgo kot pri njih; v nasprotju z njimi je moj porod trajal bistveno manj časa, saj sem šla v bazen ob 8. uri zjutraj in rodila ob 12.32 uri brez
vidnejših poškodb presredka. Nika je priplavala v bazen zdrava kot se za ribico spodobi in točno na predvideni dan poroda. Še enkrat hvala in se vidimo pri naslednji nosečnosti. Lep pozdrav!